Golvslipning

Mer information om dammfri golvslipning

Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi får om golvslipning.

Hur mycket dammar det när man genomför en golvslipning på ett gammalt trägolv?

Inte mycket alls, med våra dammfria slipmaskiner så slipper du dessa besvär. En mindre mängd byggdamm är dock svårt att undvika. Moderna maskiner med inbyggt sug är mycket effektiva, så du kommer inte behöva avskärma rummet eller bära ut inredningen.

golvslipning solna

Hur många gånger kan man slipa ett trägolv?

Med dagens skonsamma teknik kan man slipa ett trägolv ett flertal gånger. En lamellparkett med ett slitskikt på några millimeter kan man slipa åtminstone tre eller fyra gånger med 20 års mellanrum. Massiva trägolv behöver man inte oroa sig för när man plockar fram slipmaskinen, sådana kan man slipa i stort sett hur många som helst. Men detta förutsätter att man anlitar ett proffs som sköter slipningen på rätt sätt. Gör man det så kommer man inte behöva slipa om golvet på ett bra tag.

Hur tidskrävande är en golvslipning?

Med våra effektiva metoder går det fort, 20-30 kvadratmeter går i normala fall att klara av på en arbetsdag. Eftersom det inte dammar så mycket så går det bra att möblera redan dagen efter, men det kan vara bra att vänta ett par dagar innan man lägger in mattor.

Vilka golvbehandlingar passar bäst efter att man genomfört en golvslipning?

Detta beror på ett antal olika faktorer. Vilket träslag det handlar har betydelse, liksom hur hårt slitaget förväntas bli på trägolvet. Väntas golvet slitas riktigt hårt så passar det bra med så kallad klass 1-lackering. Hårdvaxolja passar också bra när man förväntar sig hårt, dagligt slitage. Olja är inte lika tåligt mot slitage och behöver mer underhåll. Betsning är också ett populärt sätt att efterbehandla ett nyslipat golv.

golvslipning solna

Välkommen att kontakta oss – vi kan ge ditt golv ett ansiktslyft med en golvslipning.

Nytt fräscht golv med golvslipning